Kazerne organisatie

Twee stichtingen en een BV

/
Meer /
Over Kazerne /
De Kazerne dient meerdere doelen. Daarom werken twee stichtingen en één BV intensief samen aan de realisatie van het totaalconcept.

Stichting ter behoud
van Klein Paradijs

Verwerft vermogen voor de restauratie en het gebruiksklaar maken van de voormalige marechausseekazerne en industriële loods op de hoek van Grote Berg en Paradijslaan in Eindhoven. Voorzitter is Bert van der Els.

ANBI-C Status
Zie ook www.behoudkleinparadijs.nl

Stichting Kazerne Foundation

Levert via ontmoetingen, exposities, presentaties en crossover projecten een bijdrage aan de zichtbaarheid en beleving van de toegevoegde waarde van de creatieve industrie. Voorzitter is Maarten Houben.

ANBI Status

Kazerne BV

Verantwoordelijk voor de (horeca-)exploitatie die weer geld genereert voor het inhoudelijke programma. Aandeelhouder is Stichting Kazerne Foundation. Initiatiefnemers Annemoon Geurts en Koen Rijnbeek voeren de directie.


Bestuur

Voorzitter van de erfgoedstichting is Bert van der Els. Voorzitter van Stichting Creative Suites is Maarten Houben, burgemeester van Nuenen. Bestuursleden zijn fiscalist (partner bij BDO) en voorzitter van onder meer het Parktheater Otto Dieleman en Bertus Borgers, muzikant en voormalig directeur van de Rockacademie. Het bestuur is opgezet en functioneert in lijn met de Governance Code Cultuur. De bestuursleden werken op persoonlijke titel mee aan het project.

Initatiefnemers

De Kazerne is een initiatief van Annemoon Geurts (ontwerper / kunstenaar) en Koen Rijnbeek (producent/musicus). Onder toeziend oog van het bestuur voeren zij samen directie.

De initiatiefnemers hebben veel ervaring met het organiseren van projecten en evenementen waarbij innovatieve denkkracht van de creatieve industrie wordt ingezet om tot nieuwe perspectieven te komen en met het samenbrengen van uiteenlopende leefwerelden en netwerken uit zowel economische, culturele en maatschappelijke sectoren. Zie ook www.moonenco.nl en www.eatdrinkdesign.nl.

Tussen 2006 en 2013, bijvoorbeeld, organiseerden initiatiefnemers Eat Drink Design, een 10-daags pop-up expositie restaurant tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Onder de gasten bevonden zich naast het algemene publiek vele internationaal prominente professionals. Bijvoorbeeld de projecten Added Value en Signature Snack wisten veel internationale media te genereren. Meerdere deelnemers werden opgepikt door internationale galerieën en internationaal opererende producenten. De deelnemers uit andere economische sectoren zijn vaker met creatieven gaan werken omdat zij de toegevoegde waarde hands-on hebben ervaren.